Control ITM: Top 4 fapte aflate in topul amenzilor aplicate de Inspectia Muncii (relatii de munca)

Inspectia Muncii a dat, luni, publicitatii un raport de activitate privind controalele desfasurate in perioada ianuarie-martie 2019.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi

Astfel, in perioada respectiva s-au efectuat 18.550 controale, 4.312 angajatori au fost sanctionati, valoare totala a amenzilor aplicate fiind de 27.299.800 lei.

Din totalul actiunilor de control intreprinse in perioada ianuarie-martie 2019, in domeniul relatiilor de munca s-au efectuat 17.624 de controale.

In continuare va prezentam faptele aflate in topul amenzilor aplicate de Inspectia Muncii, in domeniul relatiilor de munca:
1.Primirea la munca a persoanelor fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii
2. Primirea la munca a persoanelor fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii
3. Primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat
4. Primirea la munca a salariatilor in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial

Contabun.ro a mai publicat si:
*Amenzi pentru angajatori: Codul Muncii 2019
* ITM : Amenzi de pana la 10.000 lei pentru neacordarea zilelor libere

(Visited 1,043 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.