LEGEA 156/2019 – Modificare procent sponsorizare ONG

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Legea nr. 156 din 25 iulie 2019 pentru modificarea art. 25 alin. (4) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Monitorul Oficial nr. 625 din 26 iulie 2019).

Precizari suplimentare:
LEGEA 156 – Modificare procent sponsorizare ONG

A fost marit procentul in care platitorii de impozit pe profit pot scadea din impozitul datorat sponsorizarile efectuate catre ONG-uri/unitatile de cult.

Astfel, cheltuielile de sponsorizare se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:
1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% (anterior procentul era de 0,5%) la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor;
2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

In cazul sponsorizarilor efectuate catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat doar daca beneficiarul sponsorizarii este inscris in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

Sursa – DGRFP Craiova

(Visited 464 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × = 72

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.