Facilitati fiscale pentru persoane fizice si juridice

Pentru a veni in spijinul contribuabililor au fost instituie facilitati fiscale distincte pentru doua categorii de contribuabili, astfel:

a) Facilitati fiscale pentru debitorii, persoane juridice (cu exceptia institutiilor publice si a UAT-urilor), cu obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 in cuantum mai mare sau egal cu un milion lei:
– inlesniri la plata obligatiilor bugetare;
– conversia in actiuni a obligatiilor principale;
– stingerea obligatiilor bugetare principale prin darea in plata a unor bunuri imobile;
– anularea a maxim 50% din obligatiile bugetare principale.

Pentru a beneficia de facilitatile de mai sus, debitorii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii si sa depuna la ANAF o notificare prealabila pana la data de 30 septembrie 2019.

Solicitarea de restructurare, impreuna cu planul de restructurare si testul creditorului privat prudent, se poate depune la ANAF in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei.

b) Facilitati fiscale pentru debitorii, persoane fizice si juridice, cu obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 in cuantum mai mic de un milion lei:
– anularea dobanzilor, penalitatilor si tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 cu conditia achitarii integrale, pana la data data de 15 decembrie 2019, a tuturor celorlalte debite.

Cererea de anulare a accesoriilor se depune dupa indeplinirea conditiilor, dar nu mai tarziu de 15 decembrie 2019.

Baza legala: Ordonanta Guvernului nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilitati fiscale (Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019).

sursa – DGRFP Ploiesti

(Visited 574 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.