Noutati in legatura cu extrasul de cont in format electronic eliberat la unitatile trezoreriei statului

Conform ordinului Ministrului Finantelor 2425/26.06.2019, publicat in Monitorul Oficial nr. 548/03.07.2019, pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici si altor entitati la unitatile trezoreriei statului se elibereaza extrase de cont in format electronic (fisier PDF cu XML atasat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finantelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finantelor Publice, dupa caz, fara perceperea de comisioane.

Institutiile publice pot vizualiza si descarca din Sistemul national de raportare Forexebug extrasele de cont in format electronic, iar operatorii economici si alte entitati pot vizualiza si descarca extrasele conturilor, in format electronic, prin intermediul serviciului «Spatiul Privat Virtual» si/sau «Depunere declaratii on-line» existente pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Reprezentantii legali ai operatorilor economici care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic, notifica in scris unitatea trezoreriei statului la care au deschis conturile referitor la faptul ca nu opteaza pentru aceasta modalitate de primire a extraselor de cont.

Daca entitatilor de mai sus carora li se elibereaza extrase de cont in format electronic le sunt necesare extrase de cont pe suport hartie, acestea vor adresa unitatii trezoreriei statului o cerere scrisa in acest sens, in care vor indica perioada si conturile pentru care se solicita extrasele respective.

Pentru eliberarea extraselor pe suport hartie, se percep comisioane la nivelul stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice.

Sursa – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Arges

(Visited 1,516 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.