Formularul 300 “Decont de taxa pe valoarea adaugata” – vezi aici care sunt principalele modificari

Principalele modificari sunt:

a) s-a introdus posibilitatea depunerii D300 si de catre succesori, in conditiile in care codul de identificare fiscala al entitatii a fost radiat, pentru indeplinirea obligatiilor fiscale aferente perioadei in care entitatea a avut calitatea de subiect fiscal conform prevederilor art.90 al.(4) din Codul de procedura fiscala;

b) in cadrul formularului s-au mai introdus urmatorii indicatori:
b1) prestari de servicii conform art.278 al.(8) din Codul fiscal, pentru care locul prestarii este in Romania – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari privind baza de impozitare si TVA colectata pentru prestarile de servicii de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, precum si a serviciilor furnizate pe cale electronica in situatia in care beneficiarul este persoana neimpozabila stabilita in alt stat membru al UE, pentru care locul de prestare se considera a fi in Romania, conform art. 278 alin. (8) din Codul fiscal si pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare, inclusiv sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru aceste prestari de servicii. Locul prestarii se considera a fi in Romania daca valoarea totala, fara TVA, a acestor servicii nu depaseste in anul curent 46.337 lei si nu a depasit aceasta suma nici in anul precedent, daca prestatorul nu a optat ca locul prestarii sa fie la beneficiar potrivit art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal.

Suma de 46.337 lei s-a calculat prin aplicarea ratei de schimb publicata de Banca Centrala Europeana la data adoptarii Directivei (UE) 2017/2.455 a Consiliului din 5 decembrie 2017 de modificare a Directivei 2006/112/CE si a Directivei 2009/132/CE in ceea ce priveste anumite obligatii privind TVA pentru prestarile de servicii si vanzarile de bunuri la distanta.

b2) regularizari privind prestarile de servicii conform art.278 al. (8) din CF.

b3) informatii privind valoarea totala, fara TVA, a prestarilor de servicii catre persoane neimpozabile din alte state membre UE prevazute la art. 278 al.(8) din CF, respectiv servicii de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, precum si servicii furnizate pe cale electronica. Noul decont de TVA se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2019.

Baza legala: OPANAF 2227/2019 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) “Decont de taxa pe valoarea adaugata” publicat in Monitorul Oficial nr. 687/20.08.2019.

Contabun.ro a mai publicat și –
*OPANAF 2227/2019 – F 300 Decont de taxa pe valoare adaugata

sursa – DGRFP Ploiesti

(Visited 600 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.