Vizualizarea online a extraselor de cont de la trezorerie – info ANAF

Pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici si al altor entitati la unitatile trezoreriei statului,se elibereaza extrase de cont in format electronic (fisier PDF cu XML atasat), fara perceperea de comisioane.

Reprezentantii legali ai operatorilor economici si ai altor entitati care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electroni, pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor ˝Spatiului Privat Virtual˝si/ sau ˝Depunere declaratii on-line˝, notifica in scris unitatea trezoreriei statului la care au deschise conturile de disponibil, referitor la faptul ca nu opteaza pentru aceasta modalitate de primire a extraselor de cont.

Pentru eliberarea extraselor de cont pe suport hartie se percep comisioane la nivelul stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice emis potrivit art.10 alin (10) din OUG nr.146/ 2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Baza legala: OMFP nr.2.425/ 26 iunie 2019 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr.146/ 2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr.201/ 2003, aprobate prin OMFP nr.1.235/ 2003, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.548/ 3 iulie 2019.

Contabun.ro a mai publicat și
*Vizualizarea online a extraselor de cont de la trezorerie – info ANAF
*Noutati in legatura cu extrasul de cont in format electronic eliberat la unitatile trezoreriei statului

sursa – DGRFP Ploiesti

(Visited 542 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.