OMFP 2806/2019 – procedura acordare bonificatie pentru plata anticipata a CASS

OMFP nr. 2806/2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata reprezentand contributie individuala de asigurari sociale de sanatate a fost publicat miercuri, 28 august 2019, in Monitorul Oficial al Romaniei nr.708.

Documentul se adreseaza persoanelor fizice ce au realizat venituri extrasalariale aflate in sfera contributiei la sanatate pentru perioada anilor 2014-2017, astfel:
a)in perioada cuprinsa intre data de 15 martie 2019 inclusiv si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, denumita in continuare ordonanta de urgenta;
b)dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Valoarea bonificatiei reprezinta suma rezultata din aplicarea unui procent de 10% asupra sumelor de plata reprezentand contributiile individuale de asigurari de sanatate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017.

Cu aceasta valoare se diminueaza suma de plata a obligatiilor fiscale stabilite prin deciziile de impunere anuale comunicate persoanelor fizice.

Bonificatia se acorda cu conditia ca diferenta dintre sumele de plata stabilite prin deciziile de impunere anuala prevazute la alin. (1) si valoarea bonificatiei sa fie achitata integral, astfel:
a)in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, pentru deciziile de impunere anuala emise si comunicate in perioada prevazuta la alin. (1) lit. a);
b)in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere anuala, pentru cele emise si comunicate dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

(Visited 354 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.