Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a CASS: info ANAF

Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a CASS se aplica persoanelor fizice pentru care organele fiscale competente au emis si au comunicat decizii de impunere anuala aferente perioadei 2014 – 2017, astfel:
a) in perioada cuprinsa intre data de 15 martie 2019 inclusiv si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2019;
b) dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Sumele de plata stabilite prin deciziile de impunere anuala pentru care se acorda bonificatie sunt contributiile individuale de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017.

Valoarea bonificatiei reprezinta suma rezultata din aplicarea unui procent de 10% asupra sumelor de plata. Cu aceasta valoare se diminueaza suma de plata a obligatiilor fiscale stabilite prin deciziile de impunere anuale comunicate persoanelor fizice.

Bonificatia se acorda cu conditia ca diferenta dintre sumele de plata stabilite prin deciziile de impunere anuala si valoarea bonificatiei sa fie achitata integral, astfel:

a) in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, pentru deciziile de impunere anuala emise si comunicate in perioada 15 martie 2019 inclusiv si data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2019.

b) in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere anuala, pentru cele emise si comunicate dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Bonificatiile se acorda si pentru deciziile de impunere anuala emise ca urmare a declaratiilor rectificative depuse pana la implinirea termenelor de plata prevazute de ordonanta de urgenta.

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2806 din 26 august 2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata reprezentand contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala, potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonan ei de urgenta Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (Monitorul Oficial nr.708 din 28 august 2019)

(Visited 262 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× six = 18

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.