Suspendarea contractului de munca in baza concediului medical se inregistreaza in Revisal? Afla aici raspunsul

Potrivit prevederilor art. 50 lit. a), lit.b) si lit.c) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept in situatia concediului de maternitate, concediului pentru incapacitate temporara de munca si pe durata carantinei.

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Iar potrivit art.51 alin.(1) lit.b) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului in situatia concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Aceste concedii sunt reglementate de OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate si se acorda pe baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementarilor in vigoare.

Iar conform dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. o) din HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cazurile de suspendare a contractului individual de munca in baza certificatelor medicale nu se inregistreaza in Revisal

Contabun.ro a mai publicat si:
* Concediu medical fara stagiul minim de cotizare si cumul de functii: cum completam stagiul si cum stabilim baza de calcul
* Concediul de odihna intrerupt de concediu medical. Cum procedam?

(Visited 888 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ three = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.