OPANAF 2288/2019: procedura transfer sume recuperate

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2288 din 21 august 2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate in cadrul asistentei reciproce la recuperare si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare(Monitorul Oficial nr. 741 din 11 septembrie 2019).

Precizari suplimentare:

OPANAF 2288 – PROCEDURA TRANSFER SUME RECUPERATE

✔Procedura de transfer al sumelor recuperate in Romania reprezentand creante stabilite in alte state
– Pentru aplicarea procedurii de transfer se deschide contul 50.86.01 “Disponibil din executarea silita a creantelor stabilite in alte state”, pe codul de identificare fiscala al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului competenta.
– Procedura de transfer se initiaza intr-un termen de cel mult doua luni de la data la care s-a efectuat recuperarea.
– Unitatea Trezoreriei Statului competenta va intocmi ordinul de plata prin care se vireaza debitele recuperate, din contul 50.86.01 “Disponibil din executarea silita a creantelor stabilite in alte state” in contul 50.86.01 “Disponibil din executarea silita a creantelor stabilite in alte state”, deschis pe numele D.G.R.F.P. Bucuresti la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti.

✔Procedura de transfer al sumelor recuperate de autoritatile competente din alte state, reprezentand creante stabilite in Romania
– Pentru transferul sumelor se deschide contul 50.86.02 “Disponibil din executarea silita a creantelor stabilite in Romania si recuperate in alte state”, pe codul de identificare fiscala al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului competenta.
– in cazul cererilor de recuperare transmise autoritatilor competente din alte state in vederea recuperarii unor creante stabilite in Romania, organele fiscale competente vor indica conturile in valuta deschise la institutia de credit pe numele D.G.R.F.P. Bucuresti.
– Sumele in valuta reprezentand creante stabilite in Romania, recuperate de catre autoritatile competente din alte state, virate in conturile deschise la institutia de credit penumele D.G.R.F.P. Bucuresti, vor fi transformate in lei si redirectionate catre unitatea Trezoreriei Statului beneficiara.

sursa: DGRFP Craiova

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.