Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune: info ANAF

Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune potrivit art.316 alin.(1) lit. c) din Codul fiscal – daca cifra se afaceri realizata de o persoana impozabila in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire de 300.000 lei.

Daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire de 300.000 lei, orice persoana impozabila poate opta pentru aplicarea regimului normal de taxa pe valoarea adaugata.[articolul 310 alineatul (1), articolul 316 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal]

Persoanele impozabile, societati infiintate in baza Legii societatilor 31/1990, care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata pot completa formularul:”Declaratie pe propria raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art.316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”, aprobat de Ordinul ANAF 167/2019 (anexa 7).

Informatiile din Declaratia pe propria raspundere sunt furnizate de:
a) administratori, in cazul societatilor pe actiuni sau in comandita pe actiuni infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990;
b) asociati, a caror cota de participare la capitalul social este >/= cu 25%, si administratori, in cazul altor societati decat cele mentionate la lit. a), infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990.

Nu fac obiectul Declaratiei pe propria raspundere persoanele impozabile care se afla in procedura insolventei prevazuta de Legea nr. 85/2014.

Descarca de aici materialul informativ elaborat de catre DGRFP Brasov intitulat Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 + = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.