OMFP 2894/2019: modificare OMFP 660/2017 (prevederi protectia datelor cu caracter personal)

In Monitorul Oficial nr.785/27 septembrie 2019 a fost publicat OMFP nr. 2894/2019 din 3 septembrie 2019 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

ART. I Ordinul ministrului finantelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 368 din 17 mai2017, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“ART. 8
(1) Protectia datelor cu caracter personal prelucrate se realizeaza in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.
(2) Datele cu caracter personal ale persoanei vizate sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent, in scopuri determinate, explicit si legitim, limitat la ceea ce este necesar inraport cu prevederile legale in vigoare.
(3) In vederea asigurarii unui cadru solid si coerent in materie de protectie a datelor, Ministerul Finantelor Publice, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala, publica pe portalul de internet propriu o nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal conform prevederilor legale prevazute de Regulamentul (UE) 2016/679.
(4) Pentru asigurarea publica a persoanelor vizate cu privire la faptul ca activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal se efectueaza in mod legal, echitabil si transparent, cu respectarea principiilor privind legalitatea, echitatea si transparenta, operatorul furnizeaza persoanei vizate toate informatiile cu privire la:
a) identitatea si datele de contact ale operatorului si, dupa caz, ale reprezentantului acestuia;
b) datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal, dupa caz;
c) scopurile in care sunt prelucrate datele cu caracter personal, precum si temeiul juridic al prelucrarii;
d) categoriile de date cu caracter personal prelucrate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal;
e) drepturile persoanei vizate in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679, precum si modalitatile de exercitare a drepturilor sale;
f) perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada.

Descarca de aici OMFP 2894/2019, in format pdf

Contabun.ro a mai publicat si:
*Spatiul Privat Virtual a fost completat si cu alte documente: info ANAF
*Regulament intern: tipuri de date cu caracter personal pe care le prelucram

(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.