OPANAF 2547/2019: aprobarea procedurii privind stabilirea din oficiu a CAS si CASS

In Monitorul Ofcial nr.800 din 2 octombrie 2019 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr.2547 din 20 septembrie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, precum si a modelului si continutului unor formulare.

Art. 1. –
Se aproba Procedura privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, prevazuta in anexa nr. 1.

Art. 2. –
(1) Se aproba modelul si continutul formularelor:
a) “Notificare privind nedeclararea contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice”, prevazuta in anexa nr. 2;
b) “Referat privind estimarea bazei de calcul al contributiei de asigurari sociale si al contributiei de asigurari sociale de sanatate, in cazul stabilirii din oficiu a obligatiilor de plata”, prevazut in anexa nr. 3;
c) “Decizie privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice”, prevazuta in anexa nr. 4;
d) “Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice”, prevazuta in anexa nr. 5.
(2) Formularele de la alin. (1) se utilizeaza pentru stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice incepand cu anul fiscal 2018.

Art. 3. –
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularelor de la art. 2 alin. (1) lit. a), c) si d) sunt stabilite in anexa nr. 6.

Art. 4. –
Anexele nr. 1-6 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5. –
Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare in anul fiscal de referinta, iar referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 6. –
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin orice dispozitie contrara se abroga.

Art. 7. –
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 8. –
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile subordonate vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Descarca de aici OPANAF 2547/2019, in format PDF

Contabun.ro a mai publicat si:
*10% bonificatie pentru plata cu anticipatie a sumelor reprezentand CASS: info suplimentare ANAF
*OPANAF 2806/2019: procedura acordare bonificatie pentru plata anticipata a CASS (precizari suplimentare ANAF)

(Visited 276 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 − one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.