Legea nr.172/2019: modificare Cod fiscal (TVA)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Legea nr. 172 din 7 octombrie 2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (Monitorul Oficial nr. 815 din 8 octombrie 2019).

Precizari suplimentare:LEGEA 172 – MODIFICARE COD FISCAL

*TVA – Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor, in urma executarii silite, in situatia in care sunt transferate bunuri imobile de la o persoana impozabila unei institutii publice in scopul stingerii unei obligatii fiscale restante, nu va mai ficonsiderat livrare de bunuri (nu se mai colecteaza TVA).

*TVA – A fost abrogata prevederea conform careia este asimilata livrarilor cu plata si preluarea de catre o persoana impozabila de bunuri mobile corporale achizitionate sau produse de catre aceasta, altele decat bunurile de capital, pentru a fi utilizate inscopul unor operatiuni care nu dau drept integral de deducere, daca taxa aferenta bunurilor respective a fost dedusa total sau partial la data achizitiei. In aceasta speta ramane aplicabil doar sistemul ajustarilor de TVA prevazut la art. 304.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Codul fiscal s-a modificat: titlul VII Taxa pe valoarea adaugata (legea 172/2019)
*Legea nr.172/2019: modificare Codul fiscal (risc fiscal, executare silita)

sursa: DGRFP Craiova

(Visited 226 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 4 = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.