10 recomandari pentru utilizatorii caselor de marcat care vor sa evite amenzile

Legislatia noilor case de marcat a modificat reglementarile cu privire la amenzile pentru utilizatorii care nu respecta regimul utilizarii a.m.e.f.

Cele mai consistente modificari au fost introduse prin OG 20/2017. Amenzile incep de la 1000 lei (pentru vanzatoarea care nu inmaneaza bonul fiscal) si pot merge pana la 50.000 lei (pentru neindeplinirea obligatiei de a arhiva memoria fiscal timp de 10 ani).

In sprijinul utilizatorilor de case de marcat am pregatit un set de reguli in colaborarea cu firma de service a.m.e.f..

Acestea pot fi prezentate in actiunea de instruire a utilizatorului.

Sa nu uitam ca instruirea utilizatorului este prevazuta de legislatie drept obligatie a firmei care comercializeaza casa de marcat, conform Art. 106. (2) din Normele metodologice la OUG 28/1999: „Distribuitorii autorizati sunt obligati ca, prin intermediul propriilor tehnicieni de service sau ai unitatilor de service acreditate, sa asigure:…c) instruirea utilizatorului, completarea cartii de interventii a aparatului, intocmirea unui dosar de asistenta tehnica pentru fiecare aparat si semnarea declaratiilor de instalare;…“.

Instruirea se presteaza gratuit (conf. Art. 107.(2)) si recomandam sa fie dovedita cu un document probator (eventual Proces verbal de instruire a utilizatorului casei de marcat – puteti solicita o varianta din acest document la secretariatul Patronatului).

Descarca de aici un tabel cu 10 recomandari pentru utilizatorii caselor de marcat care vor sa evite amenzile

Contabun.ro a mai publicat si:
*(PDF) Ordonanta nr 20/2017 (case de marcat electronice)
*Case de marcat electronice: facilitati, obligatii, termene (ghid ANAF)

sursa: Patronatul Comerciantilor si Sevisantilor de Case de Marcat din Romania

(Visited 328 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× one = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.