Adeverinta de venit si Certificatul fiscal pot fi obtinute prin SPV fara deplasarea la sediul organului fiscal

Printre documentele disponibile prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual se numara si „Adeverinta de Venit” si „Certificatul de atestare fiscala”, care pot fi obtinute fara deplasarea la sediul organului fiscal, cu economisire de timp si bani.

Pentru a putea beneficia de modalitatea de comunicare online cu administratia fiscala si de toate avantajele pe care aceasta le ofera recomandam contribuabililor inscrierea in „Spatiul Privat Virtual”.

In sediile noastre fiscale sunt disponibile calculatoare pentru contribuabilii care nu detin un calculator personal sau nu au acces la internet.

Toate documentele puse la dispozitia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entitati fara personalitate juridica prin intermediul Spatiului Privat Virtual sunt inscrisuri carora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnatura electronica extinsa in sensul Legii 455/2001, republicata si al Regulamentului (UE) nr. 910/2014 nefiind necesara prezentarea la organul fiscal pentru semnatura sau stampila.

Institutia publica, autoritatea publica sau orice alta persoana careia persoana fizica, persoana juridica sau alta entitate fara personalitate juridica ii prezinta documente comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea si integritatea acestora astfel: de pe site-ul ANAF categoria Servicii Online –Verificare documente electronice eliberate prin SPV (pozitia 5) –verificare documente electronice, utilizand numarul de inregistrare al documentului si codul de identificare fiscala sau prin aplicatia pusa gratuit la dispozitie de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale pe pagina de internet proprie.

Reamintim ca scopul crearii serviciul “Spatiul Privat Virtual” a fost imbunatatirea serviciilor oferite contribuabililor si reducerea birocratiei.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Inregistrarea in SPV a persoanelor juridice sau a entitatilor fara personalitate juridica

*Care este procedura de inregistrare in SPV a unei SRL? Vezi aici raspunsul ANAF

Sursa – DGRFP Ploiesti

(Visited 310 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.