Reintegrarea salariatului – inregistrare in Revisal

Intrebare: Cand se inregistreaza in Revisal reincadrarea angajatului in urma unei hotarari judecatoresti, cand ai luat la cuostinta de hotararea respectiva? Cand se reincadreaza efectiv?

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

Raspuns: Potrivit prevederilor art.80 din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

La solicitarea salariatului, instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

Iar potrivit prevederilor HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, aflam ca in situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti, inregistrarile in registru se fac in termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acestestora (art.4 alin.(2) si alin.(3)).

Prin urmare, angajatorul va inregistra in Revisal reintegrarea salariatului in termen de 20 de zile de la data la care se prezuma ca a luat la cunostinta de hotararea judecatoreasca.

Data reintegrarii este data la care salariatul isi reia efectiv activitatea. Pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru reactivrea contractului sunt urmatorii:
– in sectiunea Contracte accesati Reactivare din campul Incetare;
– se alege data reactivarii (data de la care salariatul este reintegrat);
– in campul Explicatie se trece numarul si data hotararii judecatoresti.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Cum sterg un concediu fara plata inregistrat eronat in Revisal, la care s-a operat inclusiv incetarea suspendarii?
* REVISAL: cand se opereaza incetarea uni CIM incheiat pe durata determinta? Afla raspunsul aici

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − = zero

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.