Angajatorii sunt obligati sa anunte locurile de munca vacante si ocuparea acestora

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca reaminteste tuturor angajatorilor (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) ca, potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, au obligatia de a comunica agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM) toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

Comunicarea locurilor de munca vacante se realizeaza prin completarea si transmiterea Anexei 1A din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002.
De asemenea, angajatorii au obligatia sa comunice si ocuparea locurilor de munca vacante care au fost declarate la AJOFM, in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii. in acest sens, angajatorii completeaza si transmit Anexa 1B din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002.

Locurile de munca vacante sunt, potrivit actului normativ mai sus mentionat, locurile de munca devenite disponibile ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou-create.
Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatie de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati, conform art.41 alin.(2) din Legea nr.76/2002.
Nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea nr 76/2002 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei.
De asemenea, nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (2) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Locuri de munca vacante: ce obligatii au agentii economici (oficial ANOFM)
*Comunicarea locurilor de munca vacante catre ANOFM – obligatorie pentru angajatori (amenda intre 3000 lei si 5000 lei)

sursa: AJOFM Satu Mare

(Visited 300 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × 8 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.