Atribuirea numarului de ordine pentru casele de marcat cu jurnal electronic se poate face si prin Spatiul Privat Virtual

Casele de marcat cu jurnal electronic definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligatorii pentru toti operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.

Documentele necesare solicitarii si atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online, prin intermediul Spatiului Privat Virtual.

Prin intermediul formularului C801 – Cerere de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numarului unic de identificare, pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale, in vederea instalarii in mai multe zone geografice.

Contribuabilii care figureaza in evidente cu aparate de marcat electronice fiscale au obligatia de a transmite datele fiscale catre ANAF astfel:

*prin declaratia A4200 – aplicatie pt. validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale, continand registrul rapoartelor Z si bonurilor fiscale pentru perioada de raportare curenta– transmiterea datelor/informatiilor fiscale din aparatele de marcat electronice fiscale,

*prin declaratia F4109 – declaratie privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) neutilizate conform anexei la Procedura de transmitere a datelor – in cazul aparatelor de marcat neutilizate.

Informatii detaliate privind aparatele de marcat electronice fiscale se gasesc pe site-ul Agentiei Nationale de Administare Fiscala la sectiunile: Asistenta contribuabili, rubrica “Ghiduri curente” si Servicii on-line, rubrica ,”Aparate electronice de marcat fiscale”.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Case de marcat electronice: facilitati, obligatii, termene (ghid ANAF)
*(PDF) Ghidul caselor de marcat a fost actualizat de ANAF

sursa: DGRFP Galati

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 × five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.