27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020, declarate zile libere pentru angajatii din sistemul public

Guvernul a stabilit ca 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 sa fie zile libere pentru salariatii din sectorul public, intrucat acestea se situeaza intre zilele nelucratoare de sarbatoare legala (prima si a doua zi de Craciun, respectiv 1 si 2 ianuarie) si perioadele de repaus saptamanal.

Zilele libere vor fi recuperate in institutiile publice si autoritatiile publice prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificarilor stabilite.

Dispozitiile din actul normativ adoptat de Guvern nu se aplica pentru locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, magistratilor si altor categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 si nici participantilor in aceste procese.

De asemenea, in cele doua zile declarate nelucratoare, prin Ministerul Finantelor Publice se efectueaza operatiuni de incasari si plati, iar personalul din cadrul unitatilor Trezoreriei Statului poate desfasura activitati pentru incheierea exercitiului bugetar al anului 2019.

Contabun.ro a mai publicat si:
*7 reguli privind acordarea de concedii si zile libere
*ITM : Amenzi de pana la 10.000 lei pentru neacordarea zilelor libere

sursa: mmuncii.ro

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine × 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.