Modificarea unilaterala a anumitor atributii din fisa postului

Curtea de Apel Bucuresti: Modificarea anumitor atributii din fisa postului nu echivaleaza cu o modificare unilaterala a contractului individual de munca, in intelesul art.41 din Codul muncii, atat timp cat fisa postului ramane in concordanta cu clauzele contractului in baza caruia a fost emisa.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

Prin Decizia nr.5047 din 8 noiembrie 2019, Curtea de Apel Bucuresti noteaza ca, in speta, fisa postului nu are in sine, caracterul unui act aditional la contractul de munca sau a altei conventii bilaterale. Dimpotriva, ea este emisa de catre angajator, in baza si ca urmare a contractului individual de munca, precum si in virtutea dreptului de organizare a activitatii – art.40 alin.1 din Codul muncii, fiind asumata de salariat, insa acest aspect nu o transforma intr-un veritabil contract individual de munca. Asadar, modificarea anumitor atributii din fisa postului nu echivaleaza cu o modificare unilaterala a contractului individual de munca, in intelesul art.41 din Codul muncii, atat timp cat fisa postului ramane in concordanta cu clauzele contractului in baza caruia a fost emisa.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nr.5047 din 8 noiembrie 2019 poate fi consultata aici.

(Visited 502 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 + = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.