17 februarie 2020 – termen limita de depunere a formularului 204

ANAF informeaza contribuabilii ca 17 februarie 2020 este termenul limita de depunere a formularului 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”.

Cine are obligatia sa completeze si sa depuna formularul 204 ?

Declaratia se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din:
a) activitati independente (activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
b) drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
c) activitati agricole, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
d) piscicultura, pentru care venitul net anual se determina in sistem real;
e) silvicultura, pentru care venitul net anual se determina in sistem real;
f) activitati agricole, pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit.

Declaratia NU se depune in urmatoarele cazuri:
a) in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre contribuabili care desfasoaraactivitate individual sau contribuabili care desfasoara activitate individual si o asociere fara personalitate juridicasi pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea independenta desfasurata se efectueaza pe baza normelor de venit;
b) in cazul asocierilor fara personalitate juridica care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net se determina prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli.

Termenul de depunere a declaratiei 204
Declaratia se depune la organul fiscal central competent, pana la data de 15 februarie a anului urmator celui de raportare.

Prin exceptie, in cazul veniturilor din activitati agricole, pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit, termenul de depunere al formularului 204 este pana la data de 15 februarie, inclusiv, a anului fiscal in curs.

Potrivit prevederilor Codului de procedura civila, cand ultima zi a unui termen se implineste intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

Astfel, pentru anul 2020, termenul de depunere al formularului 204 este 17 februarie 2020.

Unde si cum se depune declaratia 204?
Declaratia se completeaza si se depune de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, inscriind corect, complet si cu buna- credinta informatiile prevazute de formular.

Declaratia se depune impreuna cu anexa/anexele completata/completate, daca este cazul, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire.

Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Formularul 204 este cel prevazut in Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 97/2019 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridicasi entitati supuse regimului transparentei fiscale”, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 67 din 28 ianuarie 2019.

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × = 48

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.