Casa de Pensii: Simplificarea procedurii de eliberare a adeverintelor privind stagiul de cotizare

Incepand cu luna martie 2020, in cadrul procesului continuu de debirocratizare si simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, s-a eliminat etapa privind eliberarea – pe suport de hartie – a adeverintelor privind stagiul de cotizare si punctajul mediu anual realizat de asigurat si comunicarea acestora, intre casele teritoriale de pensii, prin intermediul postei, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

Informatiile necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual pe baza carora se stabilesc drepturile de pensie vor fi accesate la nivel national, indiferent de judetul in care angajatorul  persoanei interesate depune declaratia nominala de asigurare, respectiv de judetul in care este instrumentat dosarul de pensie.

Astfel, persoana asigurata va putea solicita eliberarea in aceeasi zi a adeverintei de stagiu de cotizare de la orice casa teritoriala de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului.

Va invitam sa va inregistrati si in grupul nostru de pe Facebook – Legislatia muncii&Revisal&Salarizare

(Visited 1,231 times, 4 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.