Ordonanta militara nr.2/2020: model declaratie pe proprie raspundere si model adeverinta angajator pentru deplasare (PDF)

Potrivit prevederilor art.4 din Ordonanta militara nr.2/21.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, in intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Iar potrivit prevederilor art.5 din Ordonanta militara nr.2/21.03.2020, in intervalul orar 22.00 – 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

Iar pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

In baza celor prevazute mai sus, autoritatile au pus la dispozitia cetatenilor un model de adeverinta eliberata de angajator si un model de declaratie pe proprie raspundere referitoare la circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, conform Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020, cu precizarea ca declaratia pe propria raspundere poate fi completata integral olograf („de mana”), cu preluarea tuturor elementelor prevazute in modelul declaratiei pus la dispozitie.

Model declaratie pe proprie raspundere deplasare

Model adeverinta angajator deplasare

Ordonanta militara nr.2 din 21.03.2020

Persoanele care efectueaza deplasarea trebuie sa aiba declaratia asupra lor, impreuna cu documentul de identitate. Declaratia va fi pusa la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale la momentul legitimarii persoanei, care pot efectua fotografirea documentelor (declaratie pe proprie raspundere si act de identitate).

Mentionam faptul ca, potrivit Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020, obligatia completarii declaratiei pe proprie raspundere si a prezentarii adeverintei eliberata de angajator, dupa caz, s-a instituit incepand cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020.

Modelul de declaratiei pe proprie raspundere si modelul de adeverinta eliberata de angajator pot fi descarcate si de pe site-ul web al Guvernului Romaniei, Ministerului Afacerilor Interne, precum si de pe site-urile celorlalte institutii cu atributii in domeniu.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Act aditional privind desfasurarea activitatii prin telemunca. Inregistram modificarea in Revisal?
*Act aditional de modificare a locului de munca la domiciliul salariatului. Inregistram modificarea in Revisal?
*Acte aditionale telemunca si munca la domiciliu: elemente obligatorii

(Visited 2,668 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.