Ordinul nr.1731/832/2020: recomandari privind activitatea in birourile cu spatii comune in sistem deschis (open space), pe durata starii de alerta

Ordinul nr.1731/832/2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul economiei, pe durata starii de alerta, a fost publicat in Monitorul Oficial nr.406 din 16 mai 2020.

Printre masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul economiei, pe durata starii de alerta, prevazute de Ordinul nr.731/832/2020, va prezentam mai jos recomandarile privind activitatea in birourile cu spatii comune in sistem deschis (open space).

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

Masuri care privesc angajatii

Angajatii vor respecta masurile de precautie universal valabile:
1. portul obligatoriu al mastii (medicale/nonmedicale), care pentru o protectie eficace trebuie sa acopere atat gura, cat si nasul;

2. se izoleaza la domiciliu si contacteaza medicul de familie in cazul in care prezinta simptomatologie de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, febra, stare generala alterata sau cei care au temperatura mai mare de 37,3^ºC);

3. izolare la domiciliu, in cazul in care au venit in contact cu un caz suspect sau confirmat de infectie cu virusul SARS-CoV-2 si respectarea masurilor aplicabile, in vigoare, in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sanatatii nr. 414/2020 privind instituirea masurii de carantina pentru persoanele aflate in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectia cu COVID-19 si stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei, cu modificarile si completarile ulterioare;

4. spalatul pe maini, ori de cate ori este nevoie, evitarea atingerii fetei cu mainile neigienizate.II.

Masuri care privesc angajatorul

1. Angajatorii vor asigura programul de lucru decalat, pentru a evita aglomerarile la intrarea/iesirea din incinta si pentru a limita numarul de angajati prezenti, in acelasi timp, in aceeasi incinta.

2. Angajatorii vor asigura triajul observational al angajatilor si nu vor permite prezenta la locul de munca a persoanelor care prezinta simptomatologie de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, febra, stare generala alterata).

3. Angajatorii vor asigura termometrizarea zilnic, la intrarea in tura de serviciu; angajatii cu temperatura peste 37,3^ºC vor fi trimisi acasa, cu indicatie de consultare a medicului de familie.

4. Angajatorii vor organiza spatiile de lucru astfel incat sa fie asigurata o distanta de minimum 1,5 m intre angajatii care lucreaza la birouri orientate fata-spate si spate-spate.

5. Pentru birourile orientate fata-fata, angajatorii vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu solutii pe baza de alcool.

6. Angajatorii vor asigura dezinfectia suprafetelor de lucru la inceperea programului de lucru si, ulterior, o data la 4 ore.

7. Angajatorii vor organiza pauzele de masa esalonat, astfel incat sa fie respectata distanta fizica de minimum 2 m.

8. Angajatorii vor asigura aerisirea periodica a incaperilor.

9. In cazul incaperilor climatizate cu recircularea aerului, angajatorii realizeaza nebulizarea o data pe saptamana, de preferat la sfarsitul saptamanii, si efectueaza dezinfectia instalatiei de climatizare conform instructiunilor producatorului.

Ordinul nr.1731/832/2020 poate fi consultata aici.

(Visited 1,060 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven + = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.