30 iunie 2020 – termenul limita pentru depunerea Declaratiei unice si a Formularului 230

Termenul limita pentru depunerea “Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” si a formularului 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual peveniturile din salarii si din pensii/Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat„ este 30 iunie 2020, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 393/14.05.2020.

De asemenea, prin ordonanta se instituie acordarea unor bonificatii in cazul impozitului pe venit si al contributiilor sociale obligatorii, astfel: In cazul impozitului pe venit, contributiei de asigurari sociale si contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate pentru veniturile realizate in anul 2019 pentru care exista obligatia depunerii declaratiei unice, daca declaratia unica privind venitul realizat se depune pana la 30 iunie 2020 inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:

– pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau prin compensare integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv;
– pentru depunerea declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, se acorda o bonificatie de 5% din impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, numai daca este indeplinita conditia privind plata, mentionata anterior, caz in care se accord aambele bonificatii.

De aceste bonificatii pot beneficia si persoanele care:
– au obligatia depunerii numai a declaratiei unice privind venitul estimat;
– au optat in anul 2019 pentru plata CAS sau a CASS, Bonificatia se determina de contribuabil si se evidentiaza in mod distinct in declaratia unica privind venitul realizat, obligatiile de plata determinandu-se prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.

Contribuabilii care au depus declaratia unica privind venitul realizat, indiferent de modalitatea de depunere, fara acordarea bonificatiilor, pot beneficia de acestea prin depunerea unei declaratii rectificative pana la 30 iunie 2020 inclusiv.

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × nine =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.