ANAF recomanda depunerea Declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, termenul de depunere a formularului ”Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Prin acelasi act normativ, s-a stabilit ca, daca Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune pana la 30 iunie 2020 inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:
a) pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv;
b) pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.

In conditiile actuale, cand este foarte importanta respectarea distantarii sociale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste contribuabililor ca pot depune Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta astfel:
– prin intermediul serviciului “Spatiul Privat Virtual” (SPV);
– pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

De asemenea, precizam ca nu exista obligatia de a anexa, la depunerea declaratiei, documente doveditoare ale veniturilor.

Fac exceptie persoanele fizice nerezidente care obtin venituri în Romania, care trebuie sa ataseze certificatul de rezidenta fiscala.

In cazul în care declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, aceste documente se ataseaza in format electronic.

Contabun.ro a mai publicat si –
*30 iunie 2020 – termenul limita pentru depunerea Declaratiei unice si a Formularului 230

Sursa – anaf.ro

(Visited 94 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × = forty

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.