Termene pentru conectarea online a caselor de marcat: oficial ANAF

Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF a fost aprobata.

Conectarea se realizeaza pe categorii de contribuabili, incepand cu data de 1iulie 2020, cu respectarea urmatoarelor termene:
a) contribuabilii mari – pana la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabilii mici si mijlocii – pana la data de 31 ianuarie 2021;
c) pentru casele instalate incepand cu 1 februarie 2021 – la data instalarii.

Prin exceptie, operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice (offline) au obligatia completarii si transmiterii declaratiei prevazute in anexa la ordin, cu respectarea urmatoarelor termene:
a) contribuabilii mari, pana la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabilii mici si mijlocii, pana la data de 31 ianuarie 2021;
c) pentru casele instalate incepand cu 1 februarie 2021, in termen de doua zile lucratoare de la data instalarii.

Acesti operatori economici (offline) vor comunica lunar datele fiscale inregistrate de aparatele de marcat electronice prin intermediul declaratiei informative A4200.

Baza legala:Ordinul presedintelui ANAF nr. 2668 din 4 iunie 2020 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de autiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (Monitorul Oficial nr.527 din 19 iunie 2020).

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 3 = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.