Instituirea unor masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la data de 31 iulie 2020

Contribuabilii, persoane juridice, aflati in dificultate financiara, isi vor putea restructura obligatiile fiscale principale restante la data de 31 iulie 2020 (anterior data de referinta era 31 martie 2020).

Solicitarea de restructurare se va putea depune pana la data de 31 decembrie 2020, sub sanctiunea decaderii (anterior termenul limita era 15 decembrie 2020).

Reamintim faptul ca restructurarea obligatiilor fiscale poate consta in urmatoarele facilitati fiscale:
a) esalonare la plata;
b) conversia in actiuni a obligatiilor fiscale;
c) stingerea obligatiilor prin dare in plata;
d) anularea a pana la 50% din obligatiile fiscale principale;
e) anularea integrala a accesoriilor (dobanzi si penalitati).

Debitorul care doreste sa isi restructureze obligatiile bugetare are obligatia de a notifica organul fiscal competent cu privire la intentia sa pana la data de 30 septembrie 2020, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligatiilor bugetare.

Baza legala: Legea nr. 114 din 8 iulie 2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2020 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, precum si pentru modificarea altor acte normative.

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ one = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.