Neprezentarea salariatului in prima zi de munca. Radiem sau incetam contractul de munca din Revisal?

Daca un contract de munca este semnat de parti, a fost inregistrat in Revisal, iar salariatul nu s-a mai prezentat la munca, nu putem radia contractul din Revisal, ci trebuie sa urmam pasii prevazuti de Codul muncii privind incetarea contractului individual de munca in perioada de proba sau prin cercetare disciplinara.

Optiunea Radiere se poate utiliza daca este vorba de o inregistrare eronata in Revisal. In aceasta situatie, se inceteaza acel contract (se alege la temei incetare “alt temei”, la explicatie se trece “inregistrare eronata”, iar la data incetarii se trece data inceperii activitatii), apoi se radiaza. Se radiaza si salariatul.

*Vezi aici Model regulament intern (EDITABIL), actualizat la zi (14.01.2021), in lucrarea Regulament intern: model si documente conexe

Vezi aici si (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi (17.01.2021), unde gasiti raspunsuri la diverse probleme ce pot aparea la utilizarea aplicatiei Revisal

Radierea poate fi folosita pentru radierea unui salariat existent in registrul unui angajator ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia si pentru care nu a fost inregistrat niciun contract de munca sau pentru care au fost radiate toate inregistrarile de contract de munca. Radierea poate fi folosita si pentru radierea unui contract existent in registrul unui angajator, asociat unui anumit salariat, ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia. Se poate utiliza si in cazul in care un contract sau salariat au fost introduse eronat in contul altui angajator.

Vezi si:

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, acualizat la zi

(Visited 1,852 times, 1 visits today)

2 Responses to Neprezentarea salariatului in prima zi de munca. Radiem sau incetam contractul de munca din Revisal?

  1. otilia says:

    pai nu prea i s-a raspuns adresantului!
    OK, nu se radiaza, dar …. cum se face?!

  2. Asa cum scrie si in material, nu se poate radia contractul pentru ca nu este vorba de o eroare de inregistare, ci de un contract intocmit, semnat de parti si inregistat in Revisal, asa cum prevede legea. Daca salariatul nu se prezinta la munca, angajatorul va urma pasii prevazuti de Codul muncii privind incetarea contractului individual de munca in perioada de proba sau prin cercetare disciplinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.