Concedierea colectiva – ghid practic si formulare utile

Legiuitorul a stabilit anumite reguli procedurale care trebuie respectate atunci cand se ia masura concedierii colective de catre angajator.

Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta. In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

concediere-colectiva_2021Lucrarea “Concedierea colectiva – ghid practic“, actualizata august 2021, va prezinta, in cele 84 de pagini, pasii pe care trebuie sa-i urmati in cazul concedierii colective, baza legala, modele de documente necesare, informatii si explicatii utile pentru completarea corecta a documentelor.

Lucrarea „Concedierea colectiva – ghid practic” raspunde la astfel de intrebari:
– In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, fie ca este vorba de concediere individuala sau de concediere colectiva, angajatorul are obligatia de a propune salariatilor ce urmeaza a fi concediati alte locuri de munca vacante in unitate?
– In cazul concedierii colective, se emite o decizie de concediere colectiva sau se emit decizii individuale?
– Care este sanctiunea pentru necomunicarea deciziei de concediere?
– In cazul concedierii colective, este obligatorie acordarea unor plati compensatorii salariatilor disponibilizati?
– Daca societatea are mai putin de 20 de salariati si disponibilizeaza cel putin 10 salariati, este considerata concediere individuala sau concediere colectiva?

Raspunsul la intrebarile de mai sus dar si la alte pobleme privind concedierea colectiva il gasiti in lucrarea „Concedierea colectiva – ghid practic”.

Lucrarea “Concedierea colectiva-ghid practic” vine si cu 13 modele de documente, editabile, necesare in procedura concedierii colective, care pot fi adaptate usor de orice societate in functie de situatie si necesitate.

Lucrarea “Concedierea colectiva-ghid practic” a fost actualizata in 25.08.2021 dupa cum urmeaza:

Actualizare 8 (25.08.2021):
– Au fost aduse cateva modificari si completari partii teoretice a lucrarii – Cap.II Interdictii de a efectua concedieri, inclusiv notelor de subsol, in baza modificarilor aduse OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prin OUG nr.26/2021.

Detalii gasiti aici: (EDITABIL) Concedierea colectiva – ghid practic.

Alte lucrari din Libraria contabun.ro actualizate in 2021:

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, acualizat la zi

(Visited 348 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.