DGFP Braila aminteste: declararea si plata impozitului pe profit se face trimestrial

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila aduce in atentia contribuabililor faptul ca, potrivit dispozitiilor O.U.G. nr. 22/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, a fost amanata pana in anul 2012 aplicarea sistemului de plati anticipate in contul impozitului pe profit.

Astfel, contribuabilii, cu exceptia societatilor comerciale bancare, persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine, au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit trimestrial pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul.

Cei care inregistreaza pierdere sau un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim prevazut de O.U.G. nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, vor achita impozitul minim.

Pentru incadrarea in transele de venit prevazute in actul normativ mentionat anterior se vor avea in vedere veniturile totale inregistrate la data de 31 decembrie 2009.

Contribuabilii care pana la 31 decembrie 2009 au fost platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, incepand cu 01 ianuarie 2010 au devenit platitori de impozit pe profit, fiindu-le aplicabile prevederile mentionate anterior.

Programul de asistenta poate fi descarcat de pe aici.

Sursa: anaf.ro

Vezi si Atentie! O.U.G. privind amanarea platii anticipate a impozitului pe profit pana in 2012 a fost publicata in Monitorul Oficial

(Visited 317 times, 1 visits today)

2 Responses to DGFP Braila aminteste: declararea si plata impozitului pe profit se face trimestrial

 1. Ion L. says:

  Buna ziua!
  As dori sa-mi spuneti daca se poate afla prin internet faptul ca a iesit sau nu decizia mea de impunere de la biroul Finante publice.Ptr. moment nu sunt in Braila si de aceea as vrea sa stiu daca are sens sau nu sa ma deplasez.
  Va multumesc!
  Ion

 2. admin says:

  Puteti cere informatii la una dintre adresele de e-mail sau la numerele de telefon de la urmatoarea adresa Asistenta contribuabili de la DGFP Braila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.