Acte normative – termene de intrare in vigoare

In conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr. 24 / 2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 260 / 21.04.2010, intrarea in vigoare a actelor normative are loc astfel:

Legile adoptate de Parlament şi ordonantele emise de Guvern in baza unei legi speciale de abilitate intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I sau la o data ulterioara prevazuta in textul lor. Termenul de 3 zile se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii in M.Of. al Romaniei şi expira la ora 24.00 a celei de-a treia zi de la publicare.

– Ordonantele de urgenta ale Guvernului intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sub conditia depunerii lor prealabile la Camera competenta sa fie sesizata, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara.

Actele normative adoptate de Parlament, cu exceptia legilor, hotararile, deciziile primului-ministru, actele normative ale autoritatilor administrative autonome, precum şi ordinele, instructiunile şi alte acte normative emise de conducatorii organelor administratiei publice centrale de specialitate, intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara. Atunci cand nu se impune ca intrarea in vigoare sa se produca la data publicarii, in cuprinsul acestor acte normative trebuie sa se prevada ca ele intra in vigoare la o data ulterioara stabilita prin text.

Sursa: ANAF

(Visited 786 times, 1 visits today)

2 Responses to Acte normative – termene de intrare in vigoare

  1. mircea dan says:

    Ce se intampla daca depunerea oug la camera este posterioara aparitiei in M.Of. ?

  2. adriana says:

    As dori sa stiu daca copia legalizata dupa carnetul de munca poate fii folosita pt obtinerea indemnizatiei de somaj(carnetul original este depus pentru scanare la casa de pensii).Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 1 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.