Conform Ordinului MS/CNAS nr. 430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
– Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
– Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia pe propria raspundere completata de asigurati la medicul prescriptor conform prevederilor legale, daca au solicitat-o.
Pentru angajaorii care au sediul in Bucuresti, documentele mentionate se depun la Registraturile CASMB din: Str. Branduselor, nr.2-4, sector 2 sau din Calea Mosilor nr.274, sector 2.
Contabun.ro a mai scris si:
*Intreaba specialistul: concedii medicale
*Plata indemnizatiei de concediu medical – cumul de functii
*Diurna intra in baza de calcul pentru concediul medical?
*Baza de calcul a concediului medical in situatia in care nu exista venituri realizate in ultimele 6 luni
*Baza de calcul a concediului medical in cazul in care salariatul a realizat venituri pe o perioada mai mica de 6 luni
*Concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca – info utile
*Recuperare concedii medicale din FNUASS – continut dosar
Sursa: CASMB
Vezi si: Ordinul nr.430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005
(Visited 3,185 times, 1 visits today)
am 100 de salariati. Se imbolnaveste 1 pe zi. 1 isi ia cm pe 1 ale lunii, pe 2 ale lunii instiinteaza angajatorul, iar pe 2+6=8 ale lunii max angajatorul trebuie sa depuna “lista” cu bolnavul de pe 1 si cu inca max 5 pe care ii prinde in acest interval, fara sa il depaseasca pentru salariatul nr.1 Aceeasi tema se repeta acum, cam de 5 ori, (30:6=5)
Dar cum legiuitorii habar nu au matematica, automat angajatorii tre sa isi bata capul ca sa NU incalce o lege mizerabila. Ca sa nu mentionam ca vor trebui sa isi suceasca gitul si ochii sa citeasca “datele de identificare” ale medicului si unitatea unde lucreaza de pe STAMPILE.
Sa nu mentionam deasemenea, ca listele de concedii oricum se predau la casele de sanatate prin programul de declaratii pina pe 25 ale lunii urmatoare, plata o face oricum angajatorul, iar ei restituie banii cuveniti de la buget DACA si CAND vor.
Dragi angajatori, succes!