Firmele care creeaza 100 de locuri de munca vor beneficia de ajutor de stat

Guvernul a adoptat o hotarare prin care a fost largita sfera potentialilor beneficiari de ajutor de stat.

Pot beneficia de schemele de ajutor de stat, bani nerambursabili, firmele care creeaza minim 100 de locuri de munca, fata de minim 300 de locuri cum era vechea prevedere, si realizeaza o investitie de minim 10 milioane de euro, fata de minim 30 de milioane de euro.

„Este vorba de aproximativ 200 milioane de euro, care pot sustine si crea 5.000 de locuri de munca” a afirmat seful Executivului.

Prin scaderea pragului minim al valorii investitiei, in categoria beneficiarilor se pot incadra si intreprinderile mici si mijlocii.

Ajutorul de stat se acorda intreprinderilor pentru realizarea unei investitii initiale.

„Vrem ca in Romania cat mai multe firme sa poata fi eligibile, pentru a putea avea acces la aceste scheme de ajutor de stat, pentru a putea sustine activitatea economica, locurile de munca si, prin impozitele si taxele pe care le platesc, sa sustina si bugetul de stat” a subliniat primul-ministru.

Sursa: gov.ro

(Visited 179 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.