Proiect de Ordin: Formularul 300 (Decont de TVA) se modifica incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2010

Pe www.anaf.ro a fost publicat Proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) “Decont de taxa pe valoarea adaugata”.

Proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala prevede urmatoarele:

Art. 1. – Se aproba modelul si continutul formularului (300) “Decont de taxa pe valoarea adaugata”, cod MFP:14.13.01.02, prevazut in anexa nr.1.

Art. 2. – Formularul prevazut la art.1 se completeaza si se depune conform instructiunilor de completare prevazute in anexa nr.2.

Art. 3. – Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si pastrare ale formularului prevazut la art.1 sunt stabilite in anexa nr.3.

Art.4. – Anexele nr.1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5. – Decontul de taxa pe valoarea adaugata prevazut la art.1 se utilizeaza incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2010.

Art. 6. – Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VI ˝Taxa pe valoarea adaugata˝ din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, iar referirile la Normele metodologice reprezinta trimiteri la Normele metodologice de aplicare a titlului VI ˝Taxa pe valoarea adaugata˝ din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 7. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 8. – La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.77/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) “Decont de taxa pe valoarea adaugata”, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.67 din 29 ianuarie 2010.

Art. 9. – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Vezi aici:
Anexa 1
Anexa 2
Anexa 3
Referat de aprobare

(Visited 297 times, 1 visits today)

One Response to Proiect de Ordin: Formularul 300 (Decont de TVA) se modifica incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2010

  1. Andre says:

    Buna seara,Ma bucur sincer penrtu cele citite, insa marea problema o avem in fata aplicabilitatii acestor scheme, reguli. Din pacate toata lumea vorbeste despre departamentul de resurse umane, insa nimeni nu cunoaste rolul pe care il are in dezvoltarea si integrarea individului in cadrul organizatiei si prin urmare buna functionare a companiei, care deriva din aceasta. Ba mai mult unii manageri afirma ca un astfel de departament nu e important si ca ar trebui desfiintat. Insa acest lucru spune multe despre felul in care isi deruleaza activitatea acea companie.Imi face placere sa citesc aceste articole, dar daca angajatorii ar tine cont de aceste criterii de selectie, cat de usor si-ar gasi locul fiecare in cate o organizatie si cat de productive ar fi!!!Va felicit penrtu articole, penrtu simtul practic si sa speram in resurse fructuoase penrtu ambele echipe: angajati si angajatori /companii!Cu deosebita consideratie,Gabriela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.