Depunerea declaratiilor fiscale on-line – obligatorie pentru contribuabilii mari si mijlocii

Contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si sediile secundare ale acestora au obligatia depunerii urmatoarelor declaratii fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Sistemului Electronic National (SEN):
– 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”;
– 102 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale”;
– 710 „Declaratie rectificativa”;
– 101 „Declaratie privind impozitul pe profit”;
– 300 „Decont de taxa pe valoarea adaugata”;
– 301 „Decont special de taxa pe valoarea adaugata”;
– 120 „Decont privind accizele”;
– 130 „Decont privind impozitul la titeiul din productia interna”;
– 390 VIES „Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri”.

Atentie! Contribuabilii, altii decat cei mentionati mai sus, pot utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul SEN, ca metoda alternativa de declarare.

Declaratiile fiscale prevazute mai sus se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, in conditiile prevazute in HG nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, referitoare la implementarea SEN, cu modificarile si completarile ulterioare.

Semnarea declaratiilor fiscale se realizeaza prin utilizarea certificatului emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Inregistrarea titularilor certificatelor calificate in calitate de reprezentanti sau imputerniciti pentru semnarea declaratiilor fiscale se efectueaza pe portalul ANAF, conform dispozitiilor capitolului III din OMEF nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare.

De retinut! Prevederile ordinului mentionat mai sus se aplica incepand cu obligatiile aferente lunii octombrie 2010, care au termenul de declarare pana la 25 noiembrie 2010, inclusiv.

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.520/2010 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre contribuabilii mari si mijlocii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670/01.10.2010.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 338 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 1 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.