OUG nr.117/2010: Modificari si completari aduse Codului Fiscal privind impozitul pe profit

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial nr. 891/2010, au fost aduse si o serie de modificari si completari Titlului II „Impozit pe profit”.

Vezi aici si ce modificari a adus OUG nr.117/2010 Codului Fiscal privind TVA, impozitul pe venit si impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

OUG nr. 117/2010 poate fi consultata aici.

1. Contribuabilii, persoane juridice romane care indeplinesc conditiile si platesc impozit pe veniturile microintreprinderilor, sunt scutiti de la plata impozitului pe profit.

2. In perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011, inclusiv, se mentine nedeductibilitatea cheltuielilor privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabililor, platitori de impozit pe profit. Fac exceptie:

– vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de agentii de recrutare a fortei de munca;

– vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv, pentru activitatea de taxi;

– vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv, pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

3. Perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2010 este considerata an fiscal, pierderea fiscala inregistrata in aceasta perioada urmand a fi recuperata din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

4. Nu se retine, nu se declara si nu se plateste impozit pe dividendele platite de o persoana juridica romana unei alte persoane juridice romane, daca beneficiarul dividendelor detine, la data platii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioada de 2 ani impliniti pana la data platii acestora, inclusiv.

5. Nu se retine, nu se declara si nu se plateste impozit pe dividendele distribuite/platite de o persoana juridica romana:
– fondurilor de pensii facultative, respectiv fondurilor de pensii administrate privat;
– organelor administratiei publice care exercita, prin lege, drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului la acele persoane juridice romane.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 360 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.