Atentie! Termen unic pentru declararea si plata impozitului pe veniturile din salarii si a contributiilor sociale

In urma adoptarii noilor prevederi fiscale reglementate prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, contributiile individuale impreuna cu contributia angajatorului sau a persoanelor asimilate angajatorului, se retin si se vireaza la bugetele si fondurile carora le apartin, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza.

Prin art. 296 indice 18 alin. (9) din OUG nr. 117/2010 se unifica termenele de declarare si plata a impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si a contributiilor sociale, pentru toate categoriile de contribuabili.

De retinut! Articolul IV pct. 5 din actul normativ mentionat, abroga prevederile art. 111 referitor la derogarile de la termenele de plata ale impozitului si contributiilor aferente veniturilor din salarii, din Codul de Procedura Fiscala,  precum si impozitul retinut la sursa potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv plata si declararea trimestriala sau semestriala a lor, pentru anumite categorii de contribuabili.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.