Declaratia 206 – informatii utile

Contribuabilii au obligatia depunerii formularului 206 – Declaratie informativa privind castigurile/pierderile din transferul titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, pana la data de 28 februarie 2011.

Au această obligatie: intermediarii, societatile de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alti platitori de venit, dupa caz pentru castigurile/pierderile realizate de persoanele fizice, aferente tranzactiilor cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, incepand cu data de 1 iulie 2010.

Completare şi depunere
Declaratia se completeaza cu datele de identificare ale contribuabililor (numele si prenumele, codul numeric personal/numarul de identificare fiscala), cu sumele reprezentand totalul castigurilor/pierderilor realizate de persoanele fizice pentru tranzactiile efectuate cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.

Formularistica
Declaratia se completeaza si se depune in format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenta elaborat si pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice, care poate fi obtinut de la unitatile fiscale sau poate fi descarcat de aici.

Suportul magnetic sau optic va fi insotit de borderoul centralizator, listat pe hartie, semnat si stampilat, potrivit legii.

Borderoul se completeaza in doua exemplare: originalul se depune la unitatea fiscala impreuna cu formatul electronic al declaratiei, iar copia se pastreaza de catre plătitorul de venit.

Sanctiuni
Nerespectarea obligatiei de depunere a formularului 206 se sanctioneaza cu amenda de la 500 pana la 1.000 lei – pentru persoane fizice si de la 1.000 pana la 5.000 lei – pentru persoane juridice.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 418 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.