Afla aici cum pot fi preluate datele dintr-o versiune anteriora a PDF-ului inteligent pentru generarea Declaratiei 112

Pentru luna ianuarie 2011, angajatorii au completat de mana datele intr-un fisier PDF intelgint pentru generarea Declaratiei 112 sau au generat fisierul xml din baza de date proprii printr-un soft special. Modul de generare a depins de numarul de angajati.

Cei care au optat pentru prima varianta (au completat de mana datele intr-un  PDF intelegint) pot salva PDF-ul ca model pe care sa il modifice in fiecare luna doar cu datele care se schimba periodic (numar de zile in luna, concedii etc.).

Insa, intrucat PDF-ul inteligent pentru generarea Declaratiei 112 a suferit mai multe actualizari de la publicare, pentru a prelua datele dintr-o verisune mai veche in ultima versiune (Soft-ul de incarcare si validare date pentru formularul D112: PDF Adobe actualizat in data de 18.02.2011), este nevoie sa urmati urmatorii pasi:

– deschideti versiunea PDF-ului Inteligent unde aveti datele introduse, mergeti la Document-Forms-Export data (daca nu gasiti acesta optiune in Document, atunci incercati la Tools-Export data) si salvati fisierul.

– intrati in versiunea noua a PDF-lui inteligent si urmati aceeasi pasi doar cu Import data si importati fisierul salvat anterior.

Astfel vor fi preluate datele dintr-o versiune anterioarea in ultima versiune a PDF-ului inteligent pentru generearea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratie 112). Verificati cu atentie datele importate, modificati-le unde este cazul si dati validare.

Nu importati decat xml-uri D112 generate prin functia „export data” a readerului Adobe folosit.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

(Visited 2,448 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.