Precizari privind depunerea concediilor medicale la Casa de Sanatate din ianuarie 2011

Exemparul 2 (roz) al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurari de sanatate numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatiile platite asiguratilor (salariatilor), care depasesc suma contributiilor datorate bugetului FNUASS, in conformitate cu art. 6 alin. (3^1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata si modificata prin Legea nr. 399/2006.

Potrivit art.38, alin.(2) din OUG nr.158/2005, sumele reprezentand indemnizatile platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestea in luna respective, se recupereaza din bugetul FNUASS din creditele bugetare prevazute cu ceasta destinatie, in conditiile reglementate prin normele de aplicare a prezentei ordonante de utgenta. Aceste sume nu pot fi recuperate din sumele constituite  reprezentand contributii sociale de sanatate

Restituirea sumelor din bugetul FNUASS se face in conformitate cu art. 77 din Ordinul Comun MS/CNAS 60/32 2006.

Amintim ca, potrivir art.40 din OUG nr.158/2005, indemnizatiile pot fi recuperate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era in drept sa le solicite. Astfel, pentru luna ianuarie 2011, ultima data a depunerii cererii este data de 25.05.2011.

Documentele necesare depunerii dosarului de recuperare sunt:

 1. Cerere “tip” (2 ex.) depusa la registratura (pe care o puteti descarca aici);
 2. Copie dupa Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratia 112 anexele A1 si A1.1), pentru luna pentru care se solicita restituirea + Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii;
 3. Concediile medicale (exemplarul 2 – roz) aferente pentru luna pentru care se solicita restituirea ;
 4. Fisa sintetica pentru concedii si indemnizatii din ianuarie 2006 pana in prezent de  la Administratia Financiara (Cont 439).

Atentie ! Pentru luna noiembrie 2010 – ultima data a depunerii cererii este 25.03.2011, iar pentru luna decembrie 2010 – ultima data a depunerii cererii este 25.04.2011.

Contabun.ro a mai scris si:
*Intreaba specialistul: concedii medicale
*Plata indemnizatiei de concediu medical – cumul de functii
*Diurna intra in baza de calcul pentru concediul medical?
*Baza de calcul a concediului medical in situatia in care nu exista venituri realizate in ultimele 6 luni
*Baza de calcul a concediului medical in cazul in care salariatul a realizat venituri pe o perioada mai mica de 6 luni
*Concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca – info utile

(Visited 2,870 times, 1 visits today)

3 Responses to Precizari privind depunerea concediilor medicale la Casa de Sanatate din ianuarie 2011

 1. mgabi says:

  Induceti in eroare oamenii, art.40 spune altceva, si anume:
  Art.40
  (1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept să le solicite.

  Adica se refera la termenul in care beneficiarii conc.medical sau mostenitorii beneficiarului pot solicita plata concediului.

  Nu are nici o legatura cu cererea de rambursare a societatii !!!

 2. admin says:

  Indemnizatiile sunt platite salariatilor aflati in incapacitate temporara de munca de catre angajatori. Angajatorii apoi solicita restituirea acelor sume.

  Nu inducem in eroare pe nimeni, incercam doar sa ajutam pe cei intersati sa depuna cererile in termen.

  Cine intelege altfel legea si comunicatele date de organele oficiale este in masura sa procedeze cum crede de cuviinta.

 3. atitudine says:

  are dreptate mgabi, o sa fac contestatie, apoi judecatorie sa-i oblige sa emita decizia de restituire, apoi iarasi judecatorie ca m-au pus pe drumuri si o sa cer sanctionarea administrativa de la sef la executant…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.