Atentie! 25 mai 2011 – termen limita pentru unele obligatii fiscale. Vezi aici care sunt acestea

Maine, 25 mai, este termenul limita pentru depunerea urmatoarelor declaratii:

Formular 100 – ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” (OPANAF nr. 101/2008 modificat prin OPANAF nr. 73/2011)
Formularul 100,  cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2011, se completeaza de catre platitorii de impozite, taxe si contributii sociale carora le revin obligatii de plata la bugetul de  stat, conform Nomenclatorului din ordinul mentionat. Declaratia se depune in format electronic sau pe hartie prin codificarea informatiilor sub forma de cod de bare. Se foloseste programul pus la dispozitie gratuit de Ministerul Finantelor Publice.
Vezi Program.

Formular 112 – “Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” (HG nr.1397/2010)
Formularul 112, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii aprilie 2011, se completeaza si se depune de catre contribuabilii care au calitatea de angajatori sau entitati asimilate angajatorilor, institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si  suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului. Se completeaza cu programul pus la dispozitie gratuit de Ministerul Finantelor Publice.
Vezi Program.

Formular 224 – “Declaratie privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania” (OMEF 2371/2007)
Formularul 224
se completeaza de catre persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania si obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si ale posturilor consulare acreditate in Romania. Se depune lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare pentru care s-a realizat venitul. Se depune la:
a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;
b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.
Vezi Formular.

Formular 300 – ”Decont de TVA” (OPANAF nr. 183/2011)
Formularul 300, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2011, se completeaza de persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.  Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice.
Vezi Program.

Formular 301 – ”Decont special de TVA” (OPANAF nr. 30/2011)
Formularul 301 se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA. Se intocmeste in doua exemplare, semnate si stampilate. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice.
Vezi Program.

Formular 221 – “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole – impunere pe norme de venit” (OMEF nr.2371/2007)
Formularul 221 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza in anul 2011 venituri in bani si/sau in natura provenind din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, din cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea, pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit.
Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Declaratia privind obligatiile de plata catre Fondul pentru mediu si plata obligatiilor datorate
Declaratia se depune de catre persoanele juridice si persoanele fizice conf. art 11 alin 1 din OUG nr.196 / 2005.
Vezi Program.

(Visited 270 times, 1 visits today)

One Response to Atentie! 25 mai 2011 – termen limita pentru unele obligatii fiscale. Vezi aici care sunt acestea

  1. marian vasilache says:

    Marele termen limita pentru Declaratia 112 este data de 1 iulie. De atunci nu va mai putea fi depusa decat online, motiv pentru care multi se grabesc acum sa-si cumpere certificatul digital necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.