Precizari privind plata contributiei de sanatate pentru venituri din conventii civile

Plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate pentru veniturile din conventii civile cade in sarcina persoanei fizice si nu a platitorului de venit.

Intrucat acest venit este tratat incepand cu 1 ianuarie 2011 drept venit din activitati independente, potrivit art. 52 si 52^1 din Codul fiscal, indiferent de tratamentul fiscal aplicat, aceasta noua abordare va produce efecte in ceea ce priveste obligatia ce revine persoanei fizice privind contributia asiguratului la asigurarile sociale de sanatate potrivit art. 257 alin. (2) lit. b) din Legea 95/2006.

Astfel, nu va mai putea fi aplicabila exceptia prevazuta de art. 257 alin. (2) lit. e) din Legea 95/2006 referitoare la nedatorarea contributiei in cazul cumulului unui venit din salarii cu un venit din alte surse supuse impozitului pe venit.

Sursa: casmb.ro

(Visited 351 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.