Dosarul pentru indemnizatie crestere copil trebuie sa contina si adeverinta cu stagiul de cotizare, eliberata de Casa de Pensii

Avand in vedere prevederile art.13 alin.(1) lit.f) din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, indemnizatia, stimulentul de insertie sau alocatia de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu si de orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

Astfel, potrivit Agentiei Pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti, toate dosarele pentru acordarea indemnizatiei crestere copil si stimulent de insertie trebuie sa contina si adeverinta privind stagiul de cotizare, eliberata de Casa de Pensii.

Pentru eliberarea adeverintei privind stagiul de cotizare, necesara la depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului, se depun, la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, urmatoerele acte:
1. In cazul in care se prezinta parintele titular al dosarului:
Cerere;
– Act de identitate (original si copie);
– Chitanta cu care s-a achitat taxa de 15 lei conform Deciziei nr. 1/16.02.2012 (daca nu este prima solicitare pe anul in curs).

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

2. In cazul in care se prezinta celalalt parinte:
Cerere;
– Act de identitate mama (original si copie);
– Act de identitate tata (original si copie);
– Certificat de nastere al copilului (original si copie);
– Chitanta cu care s-a achitat taxa de 15 lei conform Deciziei nr. 1/16.02.2012 (daca nu este prima solicitare pe anul in curs).

Actele necesare pentru eliberarea adeverintelor privind stagiul de cotizare se depun la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti din Calea Vitan nr.6, sector 3, Bucuresti, etajul 1, camera 1, de luni pana joi intre orele 08:00-15:00 sau in ziua de vineri intre orele: 08:00-11:00.

Pentru provincie, daca primariile solicita, adeverinta privind stagiul de cotizare se elibereaza de Casa Judeteana de Pensii.

(Visited 6,670 times, 1 visits today)

8 Responses to Dosarul pentru indemnizatie crestere copil trebuie sa contina si adeverinta cu stagiul de cotizare, eliberata de Casa de Pensii

 1. Cristina says:

  Buna ziua, am o intrebare. Stagiul de cotizare la sistemul de pensii este obligatoriu pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil pentru anul 2014?
  Ma confrunt cu urmatarea situatie, am 4 luni lucrate pe legea zilierului in 2013(veniturile conform legii fiind impozitate cu 16%) si restul de 8 luni cu contract individual de munca.
  Intrebarea este urmatoarea cele 4 luni pe legea zilierului vor fi luate in considerare pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil. Mentionez ca venitul a fost supus impozitului de 16%. Astept un raspuns pentru aceasta situatie.

 2. Elena Savciuc says:

  Potrivit prevederilor art.2 alin.(1) din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
  a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
  b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

  Prin urmare, pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

  Venitul realizat de zilieri sub forma remuneratiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrari reprezinta venit asimilat salariului, pentru care sunt aplicabile prevederile cap.III “”Venituri din salarii”” al titlului III “”Impozit pe venit”” din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de plata contributiei la sistemul public de pensii.

 3. Cristina says:

  Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Nu inteleg insa de ce se cere adeverinta cu stagiul de cotizare la pensie daca indemnizatia pentru cresterea copilului nu este conditionata de plata contributiei la sistemul public de pensii.
  Am fost la primarie zilele acestea si mi-au spus sa scot adeverinata de la casa de pensii.
  Imi este teama ca pentru cele 4 luni lucrate pe legea zilierului pentru care stagiu de cotizare la pensie nu a fost platit imi vor respinge dosarul.
  Pot face ceva in acest sens?
  Multumesc, o zi buna.

 4. Elena Savciuc says:

  Buna ziua,

  Pentru perioada lucrata ca zilier si care nu va fi prinsa in adeverinta cu stagiul de cotizare la sistemul public de pensii, veti da o declaratie pe propria raspundere ca in perioada respectiva ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, ca zilier, specificand faptul ca activitatea desfasurata ca zilier nu confera acestuia calitatea de asigurat in sistemele de asigurari publice.
  Pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.

  A se vedea art.6 si art.8 din Legea zilierilor.

 5. eugenia crentz says:

  buna ziua,
  In luna august trebuie sa imi depun dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie de 500 lei! M-am angajat la alta firma cand fetita avea 7 luni si am inteles de la primarie ca daca am optat pt 2 ani de indemnizatie primesc stimulent de la 1 la 2 ani. Mi-am dat demisia de la locul de munca unde aveam contractul de munca suspendat si mi-am reluat in aceeasi zi activitatea la firma care lucrez si acum! Ce adeverinta trebuie sa depun la dosar?Puteti sa ma ajutati cu un model , pt ca firma nu este romaneasca si stiu doamnele cum sa o redacteze.Multumesc frumos!

 6. Buna ziua,

  Un model de adeverinta pentru stimulentul de insertie gasiti la urmatoarea adresa: http://www.contabun.ro/2014/07/21/stimulentul-de-insertie-dupa-concediul-pentru-cresterea-copilului-model-adeverinta/

 7. alexandra says:

  Buna seara!
  As avea si eu o nelamurire si v-as ruga sa-mi raspunde-ti la urmatoarea interbare, daca se poate. IN CAT TIMP se elibereaza adeverinta privind stagiul de cotizare, pe care o voi folosi la un dosar de Condediu Medical??
  Stiu ca o adeverinta de acest gen imi va trebui si pt dosarul de Indemnizatie si ca pt acest dosar se elibereaza intr-un termen mai indelungat, dar pt CONCEDIU MEDICAL??
  Situatia mea este urmatoarea: Am fost studenta pana la 01.08.2014, dupa care mi-am depus cerere la somaj si pana la 01.10.2014 am fost acoperita de cele 60 de zile in care am fost considerata „persoana in cautarea unui loc de munca”. La 30.09.2014, am intrat in somaj, cu Carte de somaj.
  Cand am cerut informatii despre dosarul pt indemnizatie, cei de la somaj, mi-au cerut in continuare un DOSAR DE CONCEDIU, pe care sa.l depun la dansii in MAX 24 de ore de la elierarea concediului medical de catre med. de fam. + aceasta adev. priv. STAGIUL DE COTIZARE! Mi s-a parut absurd acest dosar, din mom. ce nu lucrez angajata, dar mi-au spus ca daca sunt somera trebuie sa fac si acest dosar, pana sa ajung la cel de indemnizatie de la primarie!
  As vrea sa stiu termenul de eliberare, pt ca sa nu-mi expire cele 24 de ore de la eliberarea concediului med. si pana la depunerea acestui dosar la somaj… pt ca altfel, totul ar fi in zadar!
  Va multumesc anticipat!

 8. Buna ziua,

  Din cate stiu, aceasta adeverinta nu se elibereaza pe loc. La Casa de Pensii Bucuresti, de exemplu, adeverinta privind stagiul de cotizare se elibereaza a doua zi dupa depunerea cererii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.