Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa concediu crestere copil si concediu de maternitate

Potrivit art.21 alin.(4) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1,2 ISR. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Ordinul nr.1474/06.05.2011 prevede la punctul 3 din anexa nr.1 – Instructiuni de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr.111/2010 ca, in situatia in care cele douasprezece luni avute in vedere sunt constituite si din perioade asimilate, asa cum se prevede si la art.13 alin.(3) si (4) din OUG nr.111/2010, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se vor lua in considerare insclusiv sumele incasate de persoana indreptatita, reprezentand venituri aferente perioadelor asimilate.

Iar potrivit art.2 alin.(3) din OUG nr.111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se stabileste în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.

Valoarea ISR (indicatorul social de referinta) este de 500 lei, potrivit art.33^1 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

(Visited 681 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.