A aparut o noua versiune a Declaratiei 112

PDF-ul inteligent pentru generarea formularului 112 – Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, conform Ordinului comun al ministrului finantelor publice, ministrului muncii, familiei ai protectiei sociale ai al ministrului sanatatii nr. 1045/ 2084/793/2012, a fost actualizat in data 19.09.2013.

Versiunea D112_A2.0.10/17.09.2013 – modificare constrangere ‘Data plecare’ <= ultima zi a lunii de raportare.

Pentru o persoana aflata in concediu de ingrijire copil se completeaza data plecarii cu data pana la care este salariat. In lunile urmatoare si pana se intoarce din concediu, angajatorul o va declara in continuare in D112 (ca sa poata avea si ANOFM date ca este suspendata) dar, ATENTIE, data plecarii trebuie sa fie completata ca in declaratia anterioara (adica data pana la care a fost salariat).

APS va raporta in D112 aceasta persoana, completand data angajarii cu data de la care aceasta persoana intra in concediu de ingrijire copil, urmand ca in ultima luna in care aceasta va termina concediul sa nu uite sa completeze data plecarii. Apoi angajatorul va trebui sa o raporteze la intoarcere cu data angajare = data la care se intoarce la lucru. Daca nu se va raporta asa, este posibil ca aceasta persoana sa nu apara ca asigurata.

Citeste aici despre “Declaratia 112 – cine o depune”

Nu rata articolele care te ajuta sa completezi aceasta declaratie: Declaratia 112 – Cum se completeaza Anexa 1, Declaratia 112 – cum se completeaza Anexa 1.1, Declaratia 112 – cum se completeaza Anexa 1.2

(Visited 1,345 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ one = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.