Propunere legislativa: Parintii care au avut venituri 12 luni in ultimii 2 ani anteriori nasterii ar putea lua indemnizatie

Comisia pentru Munca din Senat a adoptat, marti, raport favorabil pentru o propunere legislativa prin care se stabileste ca parintii care au realizat venituri impozabile timp de 12 luni in ultimii doi ani anteriori nasterii vor beneficia de indemnizatie lunara pentru cresterea copiilor, informeaza Mediafax.

Potrivit initiativei legislative care modifica Ordonanta 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aceste drepturi ar urma sa fie acordate incepand cu 1 ianuarie 2014.

Prin raportul Comisiei, adoptat in unanimitate, cu amendamente, termenul initial de trei ani a fost redus la doi ani, pentru a fi armonizat si cu legislatia privind acordarea indemnizatiei de somaj, unde se iau in calcul 12 luni lucrate in ultimii doi ani anteriori depunerii cererii de somaj.

Indemnizatia ar urma astfel sa se calculeze raportat la ultimele 12 luni din acesti doi ani.

(Visited 373 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three + 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.