OPANAF nr.3136/2013: Noi pozitii in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat

Ca urmare a introducerii accizelor pentru anumite categorii de bunuri, prin prevederile Ordonantei Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, incepand cu data de 1 septembrie 2013, a fost completat Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul se stat prin introducerea unor noi pozitii, respectiv:
– accize pentru bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor;
– accize pentru confectii din blanuri naturale;
– accize pentru iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement;
– accize pentru autoturisme si autoturisme de teren a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cmc;
– accize pentru cartuse cu glont si alte tipuri de munitie pentru armele vanatoare si arme de uz personal;
– accize pentru motoare cu capacitate de peste 100 CP, destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement.

Obligatiile mentionate se declara de catre operatorii economici, platitori de accize si de catre persoanele fizice care efectueaza achizitii intracomunitare de iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, cu exceptia celor destinate utilizarii in sportul de performanta, de autoturisme si autoturisme de teren a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cmc, de motoare cu capacitate de 100 CP, destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement.

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost modificat si completat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3136/2013.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 366 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.