Impozitul pe proprietati va costa la fel, in 2013 si 2014

Impozitarea proprietatilor va avea acelasi cost in 2013 si 2014, a declarat, joi, Gheorghe Marinescu, sef serviciu impozite si taxe locale din Ministerul Finantelor, intr-o conferinta pe probleme de fiscalitate, organizata de Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si taxe (ARSIT).

“Cat te costa? Daca scrie titlul aici 2013 – 2014, va fi la fel. Nivelul impozitului ramane la fel. In 2014 ramanem pe sistemul actual, ca sa aiba timp contribuabilul sa-si depuna declaratiile, mai ales ca in baza de date a autoritatilor locale nu s-a cerut suprafata decat pentru persoanele fizice”, a spus Marinescu.

Acesta a apreciat ca noul sistem de impozitare a proprietatilor ar putea fi aplicat incepand cu 1 ianuarie 2015. “Am profitat de rescrierea Codului Fiscal, la care s-a angajat Ministerul de Finante, ca in anul 2013 sa-l prezinte si sa-l aplice din 2014, si impreuna cu un grup de lucru, din care au facut parte in afara de expertii Ministerului de Finante si reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii, ai mediului de afaceri si ai ARSIT, am pregatit un proiect in care am propus impozitarea in functie de destinatie pe cladiri. In functie de tipuri – cladiri rezidentiale folosite pentru locuit si cladiri nerezidentiale, folosite pentru obtinerea de venituri. Deci, nu am mai tinut cont de statutul proprietarului”, a mai declarat Marinescu.

Vezi aici continuarea materialului

(Visited 283 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.